Dostava, vračila, garancija

Dostava naročenega blaga

Naročeno blago z vrednostjo nad 400,0 €vam bomo s privzeto dostavno službo dostavili brezplačno.

Blago pod to vrednostjo vam bomo dostavili po ceniku naših dostavnih služb.

Blago naročeno v spletni trgovini gre na pot v najkrajšem možnem času. Blago označeno na zalogi je na zalogi v našem skladišču ali v skladišču naših dobaviteljev, od katerih lahko blago k vam odpošljemo nemudoma in ga lahko pričakujete predvidoma v 1-3 delovnih dneh, izjemoma kakšen dan dlje. 

Dostava naročenega blaga za nas izvajajo Pošta Slovenije in kurirske paketne službe kot so City express, DPD, ipd. Možnost izbire dostavne službe je odvisna od velikosti in teže paketa, izbranega plačila in vrednosti naročenega blaga. V primeru izrednih dimenzij, velike teže ali drugih izrednih okoliščin si pridružujemo pravico, da vam dostavo ne glede na vrednost naročila zaračunamo. Pri paketih večjih dimenzij lahko naročeno blago pošljemo preko druge dostavne službe, saj nekateri naši dostavni partnerji ne sprejemajo večjih tovorov.

Predlagamo vam, da izberete dostavno službo, ki ustreza vašim potrebam, Če dopoldne ne morete prevzeti paketa ali odgovarjati na klice predlagamo, da izberete Pošto Slovenije, kjer vas paket na prevzem na najbljižji pošti čaka 15 dni.

Če vas ob dostavi ni na naslovu navedenem pri potrditvi naročila, lahko paket prevzamete na najbližji pošti oz pokličete dostavno službo, katera vam pusti obvestilo in se dogovorite za naslednjo dostavo. Paketno dostavo dostavne službe vršijo načeloma v dopoldanskem času. V svoj profil lahko dodate dodatne naslove za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega. Preden je naročilo odpremljeno, nas lahko preko elektronske pošte ali telefona obvestite, da želite dostavo na drug naslov. Razen, če bo to sporočilo prispelo prepozno, bomo poskrbeli, da bo želja upoštevana in da bo naročeno prišlo na pravi naslov.

​Dobavljivost posameznega artikla je prikazana na strani artikla.


Dobavljivost artiklov

V primeru, da dobavljivost artikla ni objavljena na strani preverite dobavljivost artikla na info@bimbo.si.  

Dobavljivost oziroma predviden rok dobave posameznega artikla je objavljena na strani posameznega artikla in se dnevno ažurira glede na dobavljivost s strani naših dobaviteljev. Trudimo se biti ažurni, a zaradi obdelave podatkov lahko pri objavi dobavljivosti posameznega artikla pride do zamika pri objavi dobavljivosti za posamezni artikel. Ob naročilu večih artiklov vam bomo v primeru različnih dobavnih rokov (več kot 5 dni) dostavo v dogovoru z vami izvedli deljeno. V primeru, da je pri artiklu status "Na zalogi" je artikel na zalogi pri nas ali našem dobavitelju in ga lahko odpoščkemo v do 3 delovnih dneh.

Če je ob artiklu objavljen status "V prihodu" le to pomeni, da točen rok dobave še ni znan, ker artikla trenutno na tržišču še ni in se šele pričakuje njegovo distribucijo. Če pa ob artiklu vidite status "Prosimo preverite" pa točen rok dobave ni znan, ker je artikel trenutno na tržišču pošel in zato nimamo točnega roka dobave. V primeru, da naročeite izdelek z navedenima statusima lahko od pogodbe odstopite kadarkoli.

V primeru, da bi prišlo pri dostavi do zamud vas bomo o tem preko elektronske pošte obvestili.

​Za izdelke iz razprodaj, kjer so zaloge pri nas ali naših dobaviteljih omejene si pridružujemo pravico, da izdelka ne dostavimo in prekličemo naročilo, če zaradi zamika pri ažuriranju razpoložljivih zalog ali morebitnih poškodb ali izgub med transportom izdelka več ne moremo dobaviti, ker ni več na voljo. V tem primeru se bomo potrudili, da skupaj z vami najdemo rešitev, ki bo ustrezna za vas.

Dobavni rok, ki je objavljen na strani za artikle ki niso na zalogi je podan glede na dobavljivost s strani naših dobaviteljev. Pri tem je upoštevan optimalni čas tranzita od dobavitelja k nam, kakor tudi od nas k vam. Žal lahko pride pri dobavi s strani proizvajalca in pri tranzitu do zamud s strani dostavnih služb, na katere pa žal nimamo vpliva in tudi ne moremo prevzeti odgovornosti.  


Embalaža

Ker nekatero blago od naših dobaviteljev lahko prejmemo preko paketnih dostavnih služb se lahko zgodi, da izdelek prepakiramo v novo škatlo, če ocenimo, da bi pošiljanje v originalni škatli pomenilo povečano tveganje za nastanek poškodb. V takem primeru zagotavljamo, da je blago novo in je zapakirano v neoriginalno škatlo izključno iz naslova zaščite pošiljke med transportom do vas.

Dostava ob sumu zlorabe


Blago naročeno v spletni trgovini bo ob sumu zlorabe osebnih podatkov ali sumu zlorabe plačil zadržano in bo oddano v dostavo šele ob potrditvi identitete kupca in njegove upravičenosti do uporabe načina plačila, ki je bil uporabljen za plačilo naročenega blaga.

Zlorabam se kljub trudom vseh sodelujočih ne da v celoti izogniti, zato vas prosimo za razumevanje v takih primerih, saj so taki postopki le višanje varnosti napupov preko spleta. 


Stroški dostave

Naročenego blago v vrednosti nad 400 € vam bomo s privzeto dostavno službo dostavili brezplačno.

Stroški dostave, ki jih ne moremo opravii brezplačno so okvirno povzeti iz cenika dostavnih služb in jih lahko preverite v košarici pred podajo naročila. Pred potrditvijo naročila boste imeli možnost izbrati med izvajalci dostave. Ob vsakem bo navedena tudi cena dostave tako, da boste lahko izbrali med tistim, ki vam najbolj ustreza. Cena je vezana na težo artikla oz artiklov. 


Vračilo izdelkov 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete v rokih skladnih s 43. Členom Zakona o varstvu potrošnika. Rok za obvestilo o odstopu od pogodbe je tako 14 dni od prejema blaga. Vračilo samega izdelka pa nato pričakujemo najkasneje v 14 dneh od podanega obvestila o odstopu od pogodbe.

Pred vračilom izdelka prosimo izpolnite naš spletni obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili za vračilo.

Kupljeno blago morate vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo, vključno z originalnim računom ter originalno embalažo, ki ne sme biti poškodovana.

Kupec blaga do odstopa od pogodbe ne sme neovirano uporabljati. Kupec sme samo opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za dejansko uporabo artiklov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Prodajalec si v primeru navedenem v zgornji točki pridružuje pravico, da za take izdelke ugotovi znižano vrednost izdelka ter kupcu pri vračilu kupnine upošteva znižano vrednost izdelka ali sam izdelek vrne kupcu.

Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce, knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat.

Vse morebitne stroške vračila krije kupec. 

Kupec lahko ob vračilu naročenega blaga ali ob odstopu od pogodbe zahteva vrnitev kupnine.Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik pri plačilu naročila razen, če izrecno zahtevate uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih stroškov.

Vse ostale ugovore, pripombe, zahtevke in izjave ali morebitne pohvale nam lahko pošljete ne elektronski naslov info@bimbo.si

Vračilo blaga brez izpolnitve spletnega obrazca ni mogoče. Pošiljke z odkupnino bodo zavrnjene.

Če naročilo izvede pravna oseba oz. samostojni podjetnik, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravno organizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila iz prejšnjih odstavkov ne veljajo. Zahtevke za vračilo blaga bo prodajalec v teh primerih obravnaval individualno in pri tem v največji možni meri upošteval vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki jih omogočajo dobavitelji.  


Reklamacije

Blago lahko reklamirate, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od vašega naročila. 

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. 

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. 

Za reklamacijo izdelka prosimo izpolnite naš spletni obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili.

Drugačen način reklamacije ne sprejemamo. Pošiljke z odkupnino bodo zavrnjene.


Stvarne napake 

Napaka je stvarna:

  1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Za reklamacije iz naslova stvarnih napak prosimo izpolnite naš spletni obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili.

Drugačen način reklamacije ne sprejemamo. Pošiljke z odkupnino bodo zavrnjene.


Prijava poškodovanih pošiljk 

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec takoj sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki mu je tak paket dostavila in sicer:

  1. pri Pošti Slovenije to storite tako, da pošiljko odnesete  na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik.
  2. pri ostalih kurirskih službah zahtevate od kurirja takojšnjo sestavo zapisnika o paketu. V primeru, da vam kurir ne sestavi zapisnika ali prevzamete poškodovan paket brez, da bi od kurirja zahtevali sestavo zapisnika je uveljavljanje povzročene škode pri kurirski službi bistveno težje zato vas vljudno naprošamo, da pregled paketa ter sestavo zapisnika zahtevate vedno, ko le ta kaže znake poškodb.

Trudimo se, da pakete vedno odpremimo najbolje pripravljene na transport in jih po potrebi tudi dodatno zaščitimo, vendar tudi to ni garancija, da do samih poškodb med transportom ne more priti. Ob morebitni prijavi poškodbe med transportom se bomo potrudili, da reklamacijo rešimo v čim krajšem možnem roku.

Ob prijavi med transportom poškodovane pošiljke prosimo izpolnite naš spletni obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili.


Garancija 

Minimalni garancijski rok za izdelke je skladno z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji 12 mesecev. V času garancijskega roka za servisiranje izdelka poskrbimo mi. Izdelek, za katerega uveljavljate garancijo skupaj z računom in garancijskim listom (priložen izdelku) dostavite na naš naslov. 

Garancija na vse otroške vozičke ter avtosedeže kupljene pri nas nudimo kar 24 mesečno garancijo.

Garancija se lahko uveljavlja tudi samo z računom.

Garancijska izjava 

Dajalec garancije kupcu jamči za lastnosti ali brezhibno delovanje njenih izdelkov za čas (garancijski rok):
•    za vse vozičke in avtosedeže 24 mesecev;
•    za ostalo otroško opremo in ostale izdelke 12 mesecev;
•    za potrošno blago (baterije, akumulatorje) 6 mesecev.

Dajalec garancije se zavezuje, da bo napake pri delovanju izdelka, ki bi se pojavile v garancijskem roku na svoje stroške odpravil sam ali zanj pooblaščeni serviser, v razumnem času, ki ne bo daljši od 45 dni od proizvajalčevega prejema reklamiranega izdelka in kupčevega pisnega obvestila o napaki oz. da bo kupcu v navedenem roku izročil nov izdelek iste vrste in najmanj iste kakovosti.

Garancija velja za napake pri delovanju izdelka, ki so posledica pomanjkljivosti uporabljenih materialov in nepravilnosti v procesu proizvodnje pod pogojem, da je izdelek bil montiran in uporabljen v skladu z navodili proizvajalca.

Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Garancija proizvajalca ne velja v primeru:
•    uporabe izdelka v nasprotju z navodili proizvajalca, kot tudi v primeru nespoštovanja navodil; 
•    uporabe izdelka v namene za katere ni bil izdelan;
•    napačne montaže izdelka;
•    mehanskih poškodb in napak nastalih brez krivde proizvajalca;
•    poškodb in napak nastalih zaradi elementarnih nesreč (strela, potres, požar, poplave, ipd.) ali naključja;
•    poškodb in napak nastalih zaradi neprimerne napetosti električnega omrežja (npr. električni udar, ipd.);
•    popravil ali posegov v izdelek opravljenih s strani osebe, ki je proizvajalec za to ni pooblastil;
•    kakršnihkoli modifikacij izdelka.

Garancija proizvajalca velja v primeru normalne uporabe izdelka v skladu z namenom izdelka ter v skladu z navodili za uporabo in vzdrževanje izdelka.

Proizvajalec se zavezuje, da bo kupcu zagotovil servis in nadomestne dele za izdelke vsaj še 2 leti po preteku garancijskega roka.

Zgoraj navedeni pogoji garancije ne izključujejo pravic potrošnik, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Proizvajalec oziroma servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega je bila izdana obvezna garancija, zagotovi brezplačno uporabo podobnega proizvoda.

Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka kupcu.

Za prijavo okvare v garancijski dobi izdelka prosimo izpolnite naš obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili za uspešno rešitev okvare.

Če vaš izdelk ne bo popravljen v 45 dneh od sprejema v popravilo, bomo vaš izdelek zamenjali z novim.

Popravila na domu zaradi zahtevnosti in neprenosljivosti sodobne servisne opreme ter razpoložljivosti rezervnih delov niso mogoča (razen bele tehnike).

Za prevoz aparata priznavamo najbolj racionalno tarifo javnega prevoza, vendar le ob predložitvi ustreznega potrdila.

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka brez mnenja pooblaščenega servisa v okvari.

Če se ugotovi, da je za nedelovanje izdelka kriva neprimerna uporaba ali vzdrževanje oz. kakršnokoli nepooblaščeno poseganje v izdelek bodo kupcu zaračunani stroški popravila ter poštnina oz. stroški diagnostike ali pregleda.


Obveščanje o naročilih  

Po dokončni potrditvi naročila kupca preko elektronske pošte obvestimo o prejemu naročila. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 5 minutah, nič pa ni neobičajnega, če proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.

Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpremimo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da je blago tudi dostavljeno na prejemnikov naslov.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na vašem računu lahko prenesete tudi elektronske verzije posameznih dokumentov za vašo nadaljno uporabo.


Zadnje ažuriranje 30.10.2017 ob 11:15 uri