Prihajajo lepši toplejši dnevi, ki kar kličejo po tem, da se več zadržujemo zunaj. Če želite vašega otroka motivirati k temu, da se več zadržuje zunaj imamo idejo za vas. To vam zagotovo uspe z električnim avtomobilom ali pa takim na pedala. Če je še do nedavnega veljalo, da je električni avto prvenstveno namenjen fantom je sedaj vse bolj jasno, da se svet spreminja tudi tu. Deklice so nad električnimi avtomobili ravno tako navdušene kot fantje.

Da pa bo izbira lažja in pravilnejša vam spodaj podajamo nekaj napotkov pri izbiri.

Različna napetost za različno starost

Če imate že starejšega otroka, lahko tudi 5 ali več let, potem so zanj primerne že prave cestne zverine kot je Peg Perego Gaucho Super Power, ki ga poganja 24V napetost in zaradi več kolesnega pogona primeren za brezpotja. Premaga pa kar 17% klanec. Ker pa je doživetje vedno slajše v dvoje se na avtu lahko peljeta dva otroka. Mogoče pa vaš deček popelje svojo prvo ljubezen na piknik kot kak angleški gentelman. Če povzamemo, za starejše izbirajte med 24V avtomobili, nikakor pa ne izberite otroškega avtomobila, ki bi ga poganjala napetost manjša od 12 V.

Za otroke stare okoli 3 let pa so idealni ravno taki z napetostjo 12V. Tu je ponudba bistveno večja kot pri 24V modelih. Tu lahko izbirate med enosedi in dvosedi.

A kot ste že prebrali, je vedno slajše v dvoje, zato vam predlagamo, da gledate dvoseda.  Bi imeli Ferrarija? Vi najbrž težko, vaš otrok pa ga lahko ima. Si predstavljate kako bodo prijatelji navdušeni? 12V avtomobili gredo počasneje od 24V in tudi težje premagujejo klance, a pri polnem akumulatorju in ne preveč velikem naklonu še kar gre.

Za najmlajše pa obvezno izberite 6V vozila. Po možnosti naj imajo možnost tudi daljinskega upravljanja, saj vam ne po potrebno tekati za otrokom ko bo zašel s poti. Varno ga boste pripeljali nazaj kar iz udobne bližine.

Različne oblike za različna okolja

Če niste doma v mestu in vas obkrožajo zelene poljane potem je logična izbira traktorja ali terenskega vozila. Mogoče bi bil pravi še kakšen štirikolesnik. Za asfaltirane poti so idealni športniki, če pa si upate pa lahko otroku kupite tudi motor. No ja, strah je odveč. Otroški avto ali motor na akumulator je varen za uporabo v kakršni koli zunanji podobi, zato izberite takega, v katerem bo vaš otrok najbolj užival.

Pogon na pedala za več aktivnosti
Če pa želite otroka motivirati k več gibanju pa mu podarite kakšen traktor s pogonom na pedala. Verjemite mi, da se boste včasih spraševali od kod sploh toliko energije, da se ne ustavi.