Nasveti za starše

15 nasvetov za mlade mamice

V prvih dnevih, tednih se dnevi spremenijo v dan, noči v dan in na koncu že težko ločite dan od noči. Dozdeva se vam, da se čas nikamor ne premakne. Vedite, da so dnevi dolgi, a leta bežijo kot nora mimo nas. Zelo kmalu se boste ozirali nazaj in se spraševale. Le kako je čas tako hitro minil.

Za te prve dneve po rojstvu smo vam pripravili izbor TOP nasvetov mamic, s katerimi vam bodo ti težki trenutki minili hitreje.

Komentarjev: - ogled komentarjev
Zimske radosti na snegu za manjše otroke

Za otroke vseh starosti je pozimi kar nekaj zabavnih aktivnosti v katerih lahko sodelujete tudi vi, starši. Pomembno je le, da se pred odhodom ven, na mraz, pa naj bo to sprehod po zimski idili, igranje pred hišo ali odhod na bližnji hrib, dobro organizirate, ustrezno oblečete in zaščitite.

Komentarjev: - ogled komentarjev
Nasveti za mamičino slajše spanje
Ste utrujeni, vam primanjkuje spanca, ste kronično utrujeni? Potem je čas, da korenite spremenite vaše in otrokove navade spanja. Ena najboljših novic je, da otroci redno spreminjajo svoje spalne navade. Če ste ta teden še v območju brez spanja ste lahko naslednji teden že v spalnih nebesih.  Prijateljice na sprehodu, sorodnica ali znanka iz supermarketa vam lahko svetuje, kaj je pomagalo pri njej,  a vaš otrok je identičen in boste morali sami ugotoviti kaj bo pomagalo pri njem. Otroka navadite spati ponoči, saj mama potrebuje nočni spanec, ki telo na..
Komentarjev: - ogled komentarjev
Kako pozimi obleči dojenčka

Svež zrak je pomemben za vašega otroka tudi, če je vreme hladno. Če je vaš otrok rojen na rok in je star vsaj 3 tedne in tehta najmanj 5 kg lahko 15-30 minutni sprehod na svežem zraku dela čudeže, a ne pozabite na topla zimska oblačila, kapo in obutev. Z našimi nasveti boste ohraniti vašega dojenčka toplega in mu bo obenem udobn!

Komentarjev: - ogled komentarjev
Prvi sprehod z otrokom

Kdaj je najbolj primeren čas za prvi sprehod z otrokom v vozičku? V nadaljevanju lahko preberete nekaj mnenj in napotkov, ki so jih z nami delili pediatri. Prvi izhod iz hiše z našim novorojenčkom oz. prvi sprehod z vozičkom je pomemben dogodek za mamo in tudi za novorojenčka, saj je to neke vrste uradni debi otroka v okolju, ki ga bo obdajalo v začetku, če ne že skozi celo življenje.

Komentarjev: - ogled komentarjev
Razlike modularnih sistemov Peg Perego

Modularni seti vozičkov so načeloma najbolj primerna izbira za začetek življenjske poti vas kot staršev in vašega otroka. Če se sprašujete zakaj je razlog v tem, da nakup celotne kombinacije različnih artiklov med sabo (voziček, košara, športni del sedeža, avtosedež in torba) vam optimizira nakup in funkcionalnost - uporabnost seta. Kajti ločeno nakupovanje posameznih artiklov nosi s sabo samo večji strošek in ponavadi nekompatibilnost.

Komentarjev: - ogled komentarjev
Na kaj pomisliti, ko izbirate prenosno posteljico?

Prenosna posteljica v letih obstoja precej napredovala in vam sedaj kar nekaj njih ponuja še mnogo več kot le prostor za spanje. Prva dobra rešitev je priročna previjalna mizica, ki omogoča previjanje otroka na posteljici. Poleg so ponavadi tudi priročna odlagalna mesta za potrebščine pri previjanju kot so kreme, puder… Zelo zanimiva in dobrodošla rešitev je tudi nivo za spanje otroka v prvih mesecih na vrhu posteljice. Tako se mamici ni potrebno vsakokrat sklanjati k dnu posteljice.

Komentarjev: - ogled komentarjev
Stop komarjem

Vam piki nadležnih komarjev povzročajo skrbi in preglavice. Udarite nazaj! Doma lahko v manj kot 5 minutah iz materialov, ki jih imate skoraj zagotovo že tako v kuhinji izdelate past za komarje, ki vas bo učinkovito varovala pred komarji skoraj 14 dni. Poleg tega je past popolnoma naravna in neškodljiva tudi za najmanjše otroke.

V blogu pa najdete tudi nekaj nasvetov kako se obraniti komarjev z aromoterapijami.

Komentarjev: - ogled komentarjev
Napotki za nakup šolskih torbe in potrebščin

Šolsko leto se še ni niti zaključilo in se že pojavljajo nove kolekcije šolskih torb, peresnic ter ostalih šolskih pripomočkov za naslednje šolsko leto. Na trgu vsako leto ob tem času najdemo ogromno šolskih torb in ostalih potrebščin med katerimi se starši včasih že stežka znajdemo. Najtežja je seveda odločitev katera šolska torba je najbolj primerna za našega otroka.

Preberite si naslednje nasvete in mogoče vam bomo malce zmanjšali dilemo in se boste lažje odločili kaj je dobro za vašega otroka.

 
Komentarjev: - ogled komentarjev
Nočne lučke za otroško sobo

Nočne lučke se lahko istočasno uporabne tudi za starejše otroke, če se le ti ponoči zbudijo, ker potrebujejo iti na WC. Tu se še najbolje izkažejo prenosljive nočne lučke, kjer lahko lučko otrok  vzame s sabo in ga zato ni strah. Klasičnim nočnim lučkam, ki so bile za otroke nezanimive je že potekel rok trajanja. Sedaj so nočne lučke za otroka več funkcijske, udobne in za otroka zanimivih oblik.

Komentarjev: - ogled komentarjev