Mami, mami bojim se teme...... je verjetno eden izmed najbolj pogostih stavkov naših otrok enkrat ko začnejo govoriti. Vsi pa zelo dobro vemo kako pomemben je spanec in počitek naših otrok. Veliko k dobremu spancu doprinese tudi okolje in vzdušje kjer otrok spi.

Nekateri starši postavijo otroško posteljo v svojo sobo, drugi pa že po nekaj tednih otroku namenijo popolnoma svojo sobo. V tem primeru so zelo pomembni 3 dejavniki in sicer ogrevanje,  nivo hrupa in svetloba v sobi.

Mi se bomo posvetili osvetlitvi ponoči v otroški sobi. Nežna svetloba v otroški sobi je zelo pomembna saj pomirja otroka in mu daje občutek varnosti. Tako so nočne lučke zelo praktična rešitev, ki mnogokrat prepreči, da se otrok ponoči zbudi in tudi nas v joku prebudi. Brez nočne lučke je velikokrat storjena naslednja velika napaka in sicer, da starši prižgejo glavno luč v otroški sobi in s tem v celoti prebudijo otroka, kar posledično pomeni tudi nekaj ur manj spanca za nas kot ponavadi.

Nočne lučke zato lahko postanejo pomemben del pohištva pri zagotavljanju pozitivnega vzdušja v otroški sobi.

Nočne lučke se lahko istočasno uporabne tudi za starejše otroke, če se le ti ponoči zbudijo, ker potrebujejo iti na WC. Tu se še najbolje izkažejo prenosljive nočne lučke, kjer lahko lučko otrok  vzame s sabo in ga zato ni strah. Klasičnim nočnim lučkam, ki so bile za otroke nezanimive je že potekel rok trajanja. Sedaj so nočne lučke za otroka več funkcijske, udobne in za otroka zanimivih oblik.