Najbolj zanimiva novost v kolekciji 2016 blagovne znamke 2016 je nov voziček v družini Book, ki se obrača za imenom Cross. Book Cross po videzu ne kaže kakšne povezave z ostalimi vozički v družini book, saj gre za nov 3-kolesnik, ki je namenjen vsestranski uporabi, tako v mestnem vrvežu kot na podeželskih poteh in se ne zlaga na dežnik. Je sicer manjši on najbolj znanega 3-kolesnika blagovne znamke Peg Perego GT3, a še vedno dovolj velik in robusten za manj utrjene makadamske poti.

Pravzaprav je v nečem še boljši, nima zračnic, ki na takih cestah rade pokajo, a kljub temu ponuja vso udobnost vožnje vozičkov z napihljivimi kolesi. Opremljen je namreč s kolesi Soft-Ride, ki imajo podobne lastnosti kot napihljiva kolesa, le počijo ne.

Ker pa vožnja po neutrjenih makadamskih poteh včasih zahteva več od staršev je Book Cross oborožen tudi z vsemi dodatki, s katerimi omogoči lažjo vožnjo. Tako ima velika kolesa (prvo kolo je vrtljivo 360° in ima možnost blokade vrtenja), ki brez težav premostijo luknje in kamenje na cesti. Dobro vzmetenje pa take sunke še dodatno ublaži in vožnja je tako za otroka res zelo udobna.  Vsi starši pa vemo, da je vožnja navzdol težja, kot vožnja navkreber in zato nam tu Cross pomaga z ročno zavoro in tako staršem ni potrebno vleči vozička nazaj, ko se spuščate v dolino. Book Cross je tudi zelo udoben za vožnjo, saj se ročka za potiskanje prilagodi tudi najvišjim staršem. Ročka je mehka in nudi zadosten oprijem in vam ni potrebno skrbeti, da bi vam voziček ušel iz rok.

Poti se včasih ne končajo tako kot smo načrtovali, saj nas lahko ujame dež ali se temperature spustijo.

Book Cross je pripravljen tudi na to, saj ima dežno prevleko, toplo prevleko za noge ter veliko streho z oknom za nadzor nad tem kaj naš malček dela v vozičku.

Za vsakdanja opravila in skoke v trgovino peš ali za avtom pa nam pomaga z veliko nakupovalno košaro ter možnostjo zlaganja vozičke samo z eno roko. Tako lahko voziček zložite tudi, ko v drugi roki držite otroka.

Peg Perego Book Cross pa tudi zelo lepo poskrbi za tistega, zaradi katerega ima poslanstvo, to je otroka. Ima nadstandardno širino sedežnega dela in tako ima otrok dovolj prostora za igranje in se ne počuti utesnjenega. Ima tudi 5-točkovne varnostne pasove, ki otroka varujejo in ga ne ovirajo pri igri. A tudi po igri otroku zmanjka energije in takrat lahko mirno in udobno zaspi, saj se naklon pri vozičku Peg Perego Book Cross z zunanje strani spusti vse do popolnoma ležečega položaja.

Book Cross je prav gotovo lepa dopolnitev široke ponudbe Peg Perega in daje izbiro aktivnim staršem, ki svoj prosti čas preživljajo v naravi. Z vozičkom Cross bo lahko tudi otrok postal del tega aktivnega in zdravega življenja.