Kategorije

Bruder igrače

Bruder

V tej kategoriji trenutno ni izdelkov.

Bruder – družinska tradicija že od 1926

Bruder je priznana nemška blagovna znamka, ki otroke s svojimi igračami razveseljuje že vse od leta 1926. Bruder je vodilni proizvajalec igrač v merilu 1:16 in je eden od redkih proizvajalcev, ki svoje igrače še vedno proizvaja predvsem v Nemčiji.

Bruder - Made in Germany

Podjetje je daljnega leta 1926 ustanovil Paul Bruder in je sprva izdelovalo medeninaste piščalke za otroške trobente. Leta 1950 se je podjetju pridružil sin Heinz Bruder in kmalu, točno čez 8 let kasneje, je podjetje pričelo s proizvodno plastičnih igrač. Ko pa se je leta 1987 podjetju pridružil vnuk ustanovitelja, Paul Heinz Bruder (sin Heinza Bruderja) in prevzel odgovornost za razvoj plastičnih igrač je podjetje doživelo razcvet. Podjetje sedaj svoje izdelke izvaža v več kot 60 držav širom po svetu in izvozi več kot 70% svoje proizvodnje.

Glavna linija izdelkov oz. igrač Bruder je izdelana v merilu 1:16. Vključujejo pa motive iz gradbeništva, kmetijstva, gozdarstva, služb, ki opravljajo dela v javno dobro in seveda vseh vrst intervencijskih vozil in dodatkov. Nemški zavod za svetovanje potrošnikom, ki je financiran s strani nemških oblasti je njihove igrače označil kot dobre igrače '' Spiel gut''. 

Bruder – pomanjšani originali

Bruder večino svojih izdelkov proizvede po licencah največjih proizvajalcev resničnih vozil in strojev. John Deere, Mercedes-Benz, New Holland, JCB, Caterpillar, Liebherr, MAN, Mack, Land Rover, Scania, Lamborghini, Claas, Jeep so le nekatera imena od največjih proizvajalcev. 

Bruderjeva pomanjšana vozila in delovni stroji praktično izgledajo kot veliki originali. Gre za kakovostno izdelane pomanjšave, ki vsebujejo odlično izdelane detajle, mnogo funkcij in tudi veliko dodatkov.  

Preglejmo en tipičen primer njihove igrače. Bruder traktor John Deere 7930. Model traktorja v razmerju 1:16 ima dimenzije 17,5 x 37,5 x 20 cm (š * d * v) za kar morate priznati, da so kar precejšnje dimenzije za igračko. Občutek, ko traktor primeš v roke, je fantastičen. Kvaliteta izdelave je naravnost odlična. Plastika daje občutek trpežnosti in za noben del nimaš občutka, da bo zdaj zdaj odpadel, kot je to ponavadi pri cenenih igračkah. Vidi se, da Bruder nameni tudi veliko pozornosti vsem detajlom kot je npr. izpušna cev ali pa volan v notranjosti kabine. Vse je izdelano do popolnosti in traktor na videz deluje fenomenalno.

Pri traktorju se dvigne pokrov motorja in odpirajo se vrata kabine skozi katera vstopa voznik. Z malce domišljije in priloženim podaljškom si lahko predstavljate, da sedite v kabini traktorja in ga z volanom tudi upravljate. Z istim podaljškom oziroma ključem tudi spuščate in dvigujete priklop za prikolico. Bruder pa se ni ustavil samo pri pomanjšani različici traktorja kot igrači saj je traktor opremljen s priklopi tako spredaj in zadaj. Na traktor lahko tako spredaj namestite npr. nakladalo za bale, ki jih potrebuje živina za krmo ali pa snežni plug ali pa kakšen drug sprednji priključek, ki jih pri Bruderju ne manjka. Enako je na zadnje priključke možno namestiti obračalnik za seno, sejalnico ali pa najljubšo prikolico za prevoz konja. Za opravila na razmočenih tleh lahko na traktor namestite tudi dodaten par koles spredaj in zadaj in tako traktor postane neverjetna zverina, ki bo kar hotela na vožnjo. 

Bruder igrače za najmlajše

Bruder ima poleg svoje glavne, tako-imenovane ''Professional'' linije izdelkov še linijo Roadmax v kateri izdeluje igrače za mlajše otroke s preprostejšim dizajnom. Tu gre še vedno za dokaj velike igrače, ki pa ponavadi ne vsebujejo manjših delcev, robovi igrače pa so bolj zaobljeni in zato so igrače iz serije Roadmax večinoma primerne že za otroke od 2 leti starosti naprej. 

Blagovna znamka Bruder je sinonim za igrače, ki lahko z malce domišljije otroka popeljejo naravnost na kmetijo, kjer otrok skrbi za svojo živino ali pa na gradbišče, kjer je potrebno sezidati stanovanjsko sosesko ali izgraditi novo cesto. Ko pa se dogodi kaj nepredvidenega se vaš malček lahko tako odzove s potrebno interventno službo kot so gasilci, ki so opremljeni tudi za reševanje iz višin. 

Zaradi svoje prepoznavnosti in zaželenosti pa je podjetje Bruder dobilo kar nekaj posnemovalcev, ki svoje izdelke izdelujejo kot pomanjšane kopije izvirnikov – Bruder igrač. Kot zanimivost naj povemo, da so nekatere med njimi dobile nelaskavi naziv ''plagiat leta''. To dejstvo samo po sebi pove, da igrače Bruder v resnici postavljajo merila za druge proizvajalce in da z nakupom katerekoli igrače Bruder preprosto ne morete zgrešiti.