Vsa ponudba
 

Avtosedeži za varna in udobna potovanja

Avtosedeži po meri vaših otrok

Ena najpomembnejših nalog staršev je, da zagotovijo varnost svojih otrok. To še posebej velja za vožnje v avtomobilu, kjer vsako leto poškoduje ali umre preveč otrok.

Avtosedeži, ki se uporabljajo pravilno in ustrezajo velikosti in teži vašega otroka so najboljši način, da to varnost otroku zagotovite. Zato nikakor ne oklevajte z nakupom drugega avtosedeža, če je starega otrok že prerasel.

Otroški avtosedež je obvezen del opreme v avtu. Avtosedež se v avto lahko namesti preko IsoFix priključkov ali varnostnih pasov. IsoFix avtosedeži so stabilnejši v avtu in s tem udobnejši za vožnjo. 

Najnovejši avtosedeži seveda ustrezajo najnovejšim varnostnim standardom. Standard i-Size (ECE R129) je bil sprejet, da se otrokom v najranljivejšem obdobju zagotovi kar najboljšo možno varnost med vožnjo. Varni pa so prav tako tudi avtosedeži, ki so bili po homologirani po ''starem'' standardu ECE R44/04. 

Avtosedeži za vsak žep in avto

V naši ponudbi imamo izbrane modele osnovnih modelov kakor tudi najbolj izpopolnjene modele, ki delujejo skoraj tako kot varnostni sistemi v avtu (zategujejo pasove, zmanjšujejo sile na otroka…). Tako lahko z gotovostjo trdimo, da imamo v ponudbi tudi otroški avtosedež za vašega otroka.

Vrsta avtosedeža, ki ga potrebuje vaš otrok, je odvisna od več stvari in vključuje otrokovo starost, velikost in razvojne potrebe. Zato si vsekakor vzemite dovolj časa, da preverite vse značilnosti avtosedeža, se seznanite z njegovo uporabo in preverite tudi odzive na posamezni avtosedež.

Imejte pa v mislih to, da je najboljši otroški avtosedež tisti v katerem se otrok rad vozi. Ne pomaga, če imate najboljši avtosedež na sveti, otrok pa je pri mami v naročju.

Avtosedeži Peg Perego

Za lažje iskanje med otroškimi avtosedeži uporabite filtre na levi strani, kjer lahko izbirate po starosti otroka, skupini ali teži otroka in po drugih lastnostih avtosedežev (kar vam bolj ustreza).

BubbleBum​

Avtosedež BUBBLEBUM Black

44,90 €

Na izdelek
Avtosedež + Grey Hound
Avtosedež + Grey Hound
Doona​

Avtosedež + Grey Hound

499,00 €

Na izdelek
- 22 %
i-Size
Avtosedež TOUR i-Size 360° Black 40-150 cm
Avtosedež TOUR i-Size 360° Black 40-150 cm
- 22 %
i-Size
Ni na zalogi
Avtosedež + Nitro Black
Avtosedež + Nitro Black
Doona​

Avtosedež + Nitro Black

529,00 €

Na izdelek
Avtosedež  VIAGGIO 1 DUOFIX K Black Ni na zalogi
i-Size
Primo Viaggio Lounge Blue Shine - i-Size 40-87 cm
Primo Viaggio Lounge Blue Shine - i-Size 40-87 cm
i-Size
Ni na zalogi
i-Size
Avtosedež TOUR i-Size 360° Antracite 40-150 cm Ni na zalogi
i-Size
Avtosedež I-Size CARTESIO Stone Grey 100-150 cm
Avtosedež I-Size CARTESIO Stone Grey 100-150 cm
i-Size
Ni na zalogi
Avtosedež + Royal Blue
Avtosedež + Royal Blue
Doona​

Avtosedež + Royal Blue

499,00 €

Na izdelek
Prikazujem 1 do 24 od 144 (6 strani)

FAQ - Pogosta vprašanja in odgovori

Trenutno sta v Evropi veljavna dva standarda in sicer ECE R44/04 in novejši R129 i-Size, kateri je bil predstavljen leta 2013 z namenom, da dojenčkom in otrokom zagotovi še varnejšo vožnjo v avtu. Standard R129 je uvedel dodatne pogoje tako pri zasnovah avtosedežev, kot tudi pri samih testih. R129 zahteva tudi izboljšano zaščito otroka v področju glave in vratu. Več informacij najdete tukaj.

Ko govorimo o sistemu IsoFix pri avtosedežu, govorimo o načinu pritrditve ali namestitve avtosedeža v vaš avtomobil.

IsoFix je trenutno eden izmed bolj stabilnih in varnih načinov namestitve avtosedeža. Sistem IsoFix načeloma ne uporablja varnostnih pasov avtomobila, ampak omogoča direktno namestitev na avtomobilski sedež avtomobila s pomočjo kavljev, kar omogoča večjo stabilnost avtosedeža.

Za še večjo stabilnost sistem IsoFix vključuje lahko tudi podporno nogo ali pa stabilizacijski trak, ki se imenuje Top Tether, ki jih nekateri imenujejo tudi tretja oporna ali pritrdilna točka.

Avtosedež je potrebno zamenjati, ko le ta ni več primeren za težo ali višino otroka. Prehod iz ene skupine v drugo je potrebno narediti takrat, ko so za to izpolnjeni pogoji.

Prav tako morate zamenjati avtosedež, če ima poškodovane dele, v primeru, da je bil udeležen v prometni nesreči (četudi nima znakov poškodb) ali v primeru slabega vzdrževanja, ker s tem poskrbite za varnosti vašega otroka.

Vsi proizvajalci odločno odsvetujejo nakup rabljenega otroškega avtosedeža, saj je bil lahko udeležen v prometni nesreči in ne kaže nikakršnih znakov poškodb. Lahko pa je prišlo do notranjih odstopanj v materialu in bo avtosedež odpovedal ravno v trenutku, ko bi moral zaščititi vašega otroka.

Tudi mi vam odsvetujemo nakup rabljenega avtosedeža.

Avtosedeži so na splošno zelo varni in bistveni kosi otroške opreme, ki zagotavlja varnost naših otrok med potovanjem v vozilu. A le, če se ti pravilno uporabljajo. In na žalost se otroški avtosedeži in posledično potovalni sistemi včasih uporabljajo predolgo ali za splošno spanje, kar ima lahko uničujoče posledice.

Med letoma 2004 in 2008 je v ZDA skupno 31 otrok, mlajših od 2 let, umrlo zaradi zadušitve ali davljenja med daljšim sedenjem v avtomobilskem sedežu (glede na študijo iz leta 2015, objavljeno v Journal of Pediatrics).

Avtosedeži so za potovanje, posteljice za spanje, pravi najnovejša raziskava o tem kako dolgo je varno imeti otroka v avtosedežu. Ob tem številni proizvajalci avtosedežev priporočajo, da je maksimalni čas, ko je dojenček lahko v avtosedežu omejen na 2 uri v 24-urnem časovnem obdobju.

Če je dojenček dlje časa v napol pokončnem oz. sedečem položaju lahko to povzroči:

  • Omejen pretok zraka v otrokova pljuča. Možnost za to se lahko še poveča, če dojenček zaspi z glavo nagnjeno naprej.
  • Prekomerno obremenitev otrokove razvijajoče hrbtenice.

Več informacij najdete v našem blogu!