Kategorije

Plačila, cene, naročilo

Vse cene v spletni trgovini vključujejo DDV.

TRENUTNO SPREJEMAMO NASLEDNJE NAČINE PLAČIL:

  • ​Nakazilo na transakcijski račun po predlogi, ki vam jo pripravi spletna trgovina (gotovinsko plačilo).
  • Plačilo po povzetju.
  • S plačilnimi karticami.
  • ​Preko spletne banke PayPal.
  • Na obroke s plačilni karticami Visa, Visa Electron, Mastercard, Diners in Karanta.
  • Na obroke preko ponudnika Leanpay.

GOTOVINSKO PLAČILO - NAKAZILO PO PREDRAČUNU NA TRANSAKCIJSKI RAČUN

Blago lahko poravnate na transakcijski račun št. SI56 6100 0001 6823 445 - Delavska hranilnica d.d. ali SI56 0228 7026 0950 925 pri NLB d.d. po predlogu, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov in vam ga samodejno izdela spletna trgovina. Veljavnost izdelane predloge je 5 dni od izvršenega naročila. V primeru, da vašega plačila v petih dneh po izvršenem naročilu ne bomo prejeli na naš TRR bomo smatrali, da odstopate od pogodbe in bomo naročilo preklicali. Dokončno potrditev naročila smatramo rok, ko znesek v višini naročila prejmemo na naš TRR račun. Istočasno dan po prejemu plačilu začne teči tudi dobavni rok, ki je objavljen na strani artikla.

Za vse artikle, ki imajo navedeno, da določena cena velja ob gotovinskem plačilu se smatra, da je kot gotovinsko plačilo izvedeno nakazilo na naš TRR. 

PLAČILO PO POVZETJU

Blago plačate dostavljavcu, ko vam le-ta dostavi naročeno blago.

Ne glede na to s katero dostavno službo vam bo naročeno blago dostavljeno bo vaš znesek za plačilo ob prevzemu popolnoma enak, kot je naveden ob vašem naročilu. Enako velja tudi za Pošto Slovenije.

Zaradi preprečitve zlorab in neprevzetih pošiljk si pridružujemo pravico, da za nekatere artikle s plačilom z gotovino po povzetju zahtevamo delno avansno plačilo v višini 30% od celotne vrednosti naročila. V primeru, da bomo za izvršeno naročilo s plačilom po povzetju pričakovali vaš avans vam bomo v roku 1-2 delovnih dni poslali nadaljna navodila in z navedeno višino pričakovanega avansa. Avans je v tem primeru potrebno nakazati na TRR pred nadaljno obdelavo vašega naročila. Če ob naročilu zahtevamo delno avansno vplačilo prične teči rok dobave z prejetim vplačilom avansa. Zahvaljujemo se Vam razumevanje. 

Če ob naročilu izberete možnost "Plačilo po povzetju" se ne smatra, da izvedete gotovinsko plačilo. Gotovinsko plačilo je edino nakazilo na TRR. 

S PLAČILNIMI KARTICAMI (TUDI NA OBROKE)

                

Blago lahko plačate s plačilnimi karticami Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro. Procesiranje kartic nam omogočata podjetja Bankart Slovenija ter BrainTree, ki deluje pod okriljem podjetja Paypal in Stripe. Naročeno blago je mogoče plačati tudi na obroke. Več info lahko preberete tukaj.

V primeru suma zlorabe pri plačilu s plačilnimi karticami si pridružujemo pravico do dodatnega preverjanja istovetnosti osebe, ki je transakcijo izvedla ter o pravici razpolaganja s plačilno kartico.

Novi sistem spletnega plačevanja omogočajo, da se podatki o številki kartice in CVV kodi obdelujejo izključno na varnih strežnikih. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. S tem je tudi možnost zlorab minimalna.

PREKO SPLETNEGA PLAČILNEGA SISTEMA BANKE PAYPAL  

Na blagajni izberete plačilo preko sistema PayPal in se po potrditvi naročila prijavite v svoj PayPal račun in potrdite plačilo.To je vse kar je potrebno za plačilo s sistemom PayPal. 

Lahko pa nakazilo na naš transakcijski račun izvedete tudi preko spletne banke Paypal. Plačilo pošljete na naš poslovni email Paypal naslov: placila@bimbo.si oz. plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali predračuna po tem, ko oddate naročilo. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. 

Koncept plačevanja preko Paypal-a velja za zelo preprostega, tako da na internetni strani paypal.com odprete svoj osebni Paypal račun. Za plačevanje preko Paypal morate biti imetnik elektronskega naslova in ene izmed kreditnih kartic: Visa, Mastercard ali American Express.

Ta koncept plačevanja je zelo varen in enostaven. Za potrditev vašega računa bo PayPal opravil manjšo transakcijo. V opisu transakcije boste na vaši banki našli kodo, ki jo vnesete v aktivacijski sistem podjetja PayPal. Po verifikaciji boste lahko opravljali nakupe. Rok potreben za verifikacijo je tja do 7 dni.

Plačevanje preko PayPal je eden varnejših na internetu, ker vaših podatkov o kreditni kartici ne dajete prodajalcem. Podatke o vaših karticah ima le podjetje PayPal, ki je registrirano kot banka v EU, ki ima te podatke visoko zaščitene (kot veljajo pogoji za banke), tako da ste lahko prepričani v varnost nakupa.

PayPal ima tudi razvit nadzor nad trgovci in kupci, tako da vaše plačilo ni ogroženo v nobenem primeru.

Plačilo izdelkov je na naši strani zelo preprosto. Ko potrdite naročilo izberete možnost plačila preko PayPal-a in preusmerjeni boste na stran v lasti PayPal-a. Pri preusmeritvi se bodo prenesli vsi potrebni podatki za izvedbo transakcije oz. plačila naročenega blaga. Vpišete se v vaš račun PayPal in potrdite plačilo. Po elektronski pošti boste prejeli potrdilo plačila tako s strani PayPal-a kot nas.


LeanPay

NA OBROKE PREKO PONUDNIKA LEANPAY

LeanPay - preveri svoj limit

Enostavno in hitro. V približno 4 minutah po vnosu vaših podatkov boste prejeli odobritev obročnega plačevanja s strani Leanpay. Istočasno ob vaši potrditivi bomo tudi mi dobili potrditev vašega naročila in s tem ste že izvedli nakup na obroke, katere boste potem plačevali v mesečnih obrokih na dan, ki si ga boste sami določili. 

Plačilo izdelkov preko sistema Leanpay je preprosto. Ko izpolnite vse vaše podatke na naši blagajni (bodite pozorni, da so vnešeni podatki točni) boste preusmerjeni na stran Leanpay, kjer boste nadaljevali z vnosom ostalih potrebnih podatkov ter izborom števila obrokov in datuma zapadlosti obrokov. Brez skritih stroškov. Ob izbiri števila obrokov vam bodo prikazani vsi stroški, ki jih boste imeli s plačilom preko Leanpay. Če so vam stroški in mesečni obrok sprejemljivi pritisnete nadaljuj. Po vnosu telefonske številke boste na vaš mobilni telefon prejeli PIN kodo s katero boste potrdili, da naročilo izvajate vi. V nadaljevanju boste morali še enkrat vnesi svoje osebne podatke, davčno številko, bančne podatke. Pomembno je, da so vnešeni podatki resnični, saj zanje nosite vso pravno in materialno odgovornost. Takoj po oddaji vaših podatkov bo sistem preveril vašo kreditno sposobnost in vas obvestil ali je vaš obročni nakup potrjen ali zavrnjen. Za uspešen nakup boste morali nato še skleniti elektronsko pogodbo o financiranju ter izvesti prvo plačilo, ki ga izvedete s svojo plačilno kartico.

Ob prevzemu nakupa boste morali dostavljalcu predložiti svoj osebni dokument. Dostava naročenega blaga brez osebne identifikacije ni možna! 

Več informacij lahko preverite tu!


Cene

Objavljene cene na strani artikla veljajo za plačilo z nakazilom na TRR, plačilom s karticami in plačilom na obroke preko sistema LeanPay. Pri vseh ostalih plačilih vam bo sistem samodejno zaračunal provizijo glede na izbrano plačilo. Na blagajni bo ta znesek prikazan pod "Stroški plačila ter vrsta plačila ...".

Provizije so naslednje:
  • Pri plačilu po povzetju - od 1,05 € za nižje zneske do 0,6% za višje zneske.
  • Pri plačilu preko PayPal - 2,5 %
  • Pri plačilu na obroke s kartico Diners ali NLB - 3,9%

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

V trgovini cene dnevno prilagajamo cenam naših dobaviteljev. Zaradi tega se lahko zgodi, da cene na spletnih straneh kjer oglašujemo niso takoj ažurirane in so lahko drugačne od tistih v spletni trgovini. Zaradi tega vas prosimo, da vedno preverite cene v naši spletni trgovini. Vaše končne cene so vedno tiste, ki so objavljene v spletni trgovini na naslovu www.bimbo.si

Pri artiklih z znižano ceno je prikazan odstotek izračunan glede na osnovno ceno artikla. V primeru, da ima artikel možnost dodatne izbire opcij, katere vplivajo na ceno je lahko ta odstotek drugačen. V tem primeru sta veljavni prodajna cena ter cena prikazana kot redna cena in se prikazan odstotek popusta ne upošteva.


Vzemi računIzvedba nakupa oz. oddaja naročila

Naročilo je zaključeno, ko dobite obvestilo, da je naročilo oddano v nadaljnjo obravnavo in se vam prikaže potrditev na zaslonu. Istočasno boste na vaš elektronski naslov dobili potrditveni e-mail z vsemi podatki o naročilu.

V košarici imate med ostalimi možnost izračuna poštnine glede na lokacijo dostave. Glede na lokacijo dostave vam bodo ponujene različne možnosti dostavnih služb s prikazom stroškov dostave. V košarici lahko uporabite tudi kupon za popust, ki ste ga prislužili v kakšni nagradni igri, za oddajo ocene in podobno, uporabite pa lahko tudi darilni bon, ki vam ga je bližnji podaril. Dovoljena je le uporaba enega kupona ali bona za vsak nakup. Kuponi in boni se ne seštevajo

Ko se odločite za izvedbo naročila se podate na blagajno. Stran za oddajo naročila je pregledna in preprosta. Tu lahko izbirate med možnostmi dostave in plačil. Blagajna se bo na vsako vaše dejanje takoj odzvala in prikazala vašo končno vrednost naročila. Na blagajni bodo prikazani tudi vsi popusti, ki vam pripadajo ob naročilu artiklov, ki jih imate v trenutku, ko ste na blagajni, v košarici. Sistem bo samodejno preveril ali vam pripada popust za nakup artiklov za dvojčke, popust za več artiklov ali kakšen drug popust ali kupon. Popusti se izključujejo, razen v primerih, ki so ravno tako razvidni na blagajni.

Na blagajni so vam tako vedno prikazani stroški, ki jih imate pri izvedbi naročila. Prav tako vam je tudi prikazan strošek DDV-ja.  

Pogodba o nakupu oz vaše naročilo bo shranjeno v elektronski obliki v naših podatkovnih bazah. Na vašo zahtevo so vam ti podatki kadarkoli na voljo.

Račun vam bomo posredovali ali v elektronski obliki v vaš poštni nabiralnik, ki ga boste navedli pri naročilu ali kot prilogo paketu, ki ga boste prejeli na dom. 

Zadnje ažuriranje 19.01.2020 ob 15:44 uri