Za vas imamo tudi piškotke

Piškotki so nujno potrebni za delovanje naše spletne strani in vašega nemotenega brskanja po strani.

Več o uporabi piškotkov!

Sprejmi trenutne nastavitve
Menu
Košarica

Oprema

Rojstvo otroka s sabo prinese velike spremembe v življenju staršev. Med drugim je otroku potrebno tudi pripraviti prostor v katerem bo rastel in odraščal. Za začetek je potrebno razmisliti kje bo otrok spal, kje ga bomo previjali in kopali, kako in kje ga bomo hranili, na kakšen način bomo otroka vzeli na sprehod ter v trgovino, kako bomo poskrbeli za njegovo varnost in kje se bo igral.

Prenosna posteljica

V začetku otrok poleg hranjenja večino svojega življenja prespi. Tako je prostor za spanje najpomembnejši del otroške opreme. Prenosna posteljica je za začetek odlična rešitev, saj vam poleg prostora za spanje ponuja marsikaj. Lahko je opremljena z prostorom za previjanje, igračami ter stranskim vhodom, ki je kasneje super, ker se otrok sam lahko splazi spat. Več prenosnih posteljic pa ima tudi nivo za zgornje spanje in se mamici v prvih mesecih ni potrebno sklanjati prav do dna posteljice, da lahko pridejo do otroka. Enostavno jih je tudi prestavljati iz prostora v prostor in velo vzeti s sabo na dopust. Prenosna posteljica – enostavna, a super rešitev za potrebe spanja od rojstva do starosti cca 3 let. Če želite prebrati obširnejši članek, na kaj je potrebno pomisliti pred nakupom prenosne posteljice preberite članek v našem blogu.

Previjalna miza

Previjalna miza je drugi pomembnejši del otroške opreme, saj je dejansko tisti del, ki krepi vez med mamico in otrokom. Najintimnejši trenutki se dogajajo med prvimi kopanji otrok ter tudi med previjanjem. Z uporabo previjalne mize oboje postane udobno za mamico in otroka in so tako ti trenutki daljši in intenzivnejši. Lahko izbirate med različnimi tipi in različno uporabnostjo previjalne mize. Lahko se uporabijo nad kopalno kadjo, na steni, na mizi ali kot prostostoječo. A vsem je skupen namen – popeljati vez med mamico in otrokom čim višje. Previjalna miza, ki prosto stoji lahko kasneje največkrat uporabite kot predalnik v otroški sobi in tako ste vaš denar odlično uporabili.

Stolček za hranjenje

Tretji zelo pomemben del brez katerega ne morete je stolček za hranjenje. Najbolj je uporaben, če imate seveda prostor, prostostoječ stolček za hranjenje. Ti imajo velikokrat tudi možnost ležalnika in tako pokrijete potrebe od rojstva do takrat, ko lahko otrok sedi pri mizi. Otrok lahko v takem stolu po jedi mirno zaspi in ko je njegov spanec dovolj trden ga brez težav prestavite v posteljico brez skrbi, da bi se zbudil. Za občasno uporabo na potovanju ali na kosilu pri babici pa so odlična rešitev stolčki za hranjenje, ki se namestijo na mizo ali stol.

Ostala otroška oprema

V naši ponudbi pa najdete tudi ostalo otroško opremo, s katero bo vaše življenje ob otroku bistveno enostavnejše.  Samodejni gugalnik je prvi med njimi. Nastavite lahko hitrost guganja, ki najbolj ustreza vašemu otroku, prav tako so opremljeni z raznimi dodatki, kot je npr. simulacija bitja srca, ki še bolj pomirijo otroka. Stajica pa je idealen prostor za igranje v času, ko se otrok počasi postavlja na noge. V stajici lahko otrok varno pade in se po padcu ponovno pobere. Ko pa malček ali malčica začneta hoditi je hojica lahko tista, ki vam prinese nekaj minut olajšanja za vašo hrbtenico. Vse to obdobje pa se lahko igra tudi na tleh oz. na igralni podlogi. Le te so tople, mehke in uporabne že od prvega dne dalje. Pristen odnos z otrokom pa gradite tudi z uporabo kengurujčka, v katerem se vaš otrok zaradi bližine mamici odlično počuti.

Če pa imate v stanovanju ali hiši nevarna področja, kot so stopnice, previsi ali prostori, v katere otrok ne sme, vedno uporabite pripomočke, ki omejijo dostop do teh predelov. Še najbolje z uporabo namenskih varoval oz. ograj.