Kategorije

Montessori

Montessori - pomagaj mi, da naredim sam.

Montessori Pomagalček STEPUP Natural
Montessori Pomagalček STEPUP Natural
Ni na zalogi
Treppy​

Montessori Pomagalček STEPUP Natural

Montessori Pomagalček Treppy STEPUP Natural Pomoč pri hišnem opravilu Pomagalček StepUp narejen po metodi Montessori bo pripomogel k vključevanju vašega otroka v vsakodnevna družinska opravila. Pomagalček SteUp omogoča otroku varno do..

189,90 €

Na izdelek
Lesena postelja Montessori FREEDOM White z vzmetnico
Lesena postelja Montessori FREEDOM White z vzmetnico
Ni na zalogi
Pali​

Lesena postelja Montessori FREEDOM White z vzmetnico

Lesena postelja Montessori FREEDOM White z vzmetnico Leseno posteljo po principu Montessori odlikuje zelo nizka postelja, ki otroku omogoča, da vstane in se prosto giba ne da bi se pri tem lahko poškodoval. Zasnova je zelo enostavna in prepr..

299,90 €

Na izdelek
Pali​

Lesena postelja Montessori FREEDOM natural z vzmetnico

Lesena postelja Montessori FREEDOM natural z vzmetnico Leseno posteljo po principu Montessori odlikuje zelo nizka postelja, ki otroku omogoča, da vstane in se prosto giba ne da bi se pri tem lahko poškodoval. Zasnova je zelo enostavna in pre..

299,90 €

Na izdelek
Pisalna miza Montessori linije FREEDOM White
Pisalna miza Montessori linije FREEDOM White
Ni na zalogi
Pali​

Pisalna miza Montessori linije FREEDOM White

Pisalna miza Montessori linije Pali FREEDOM White   Pisalna miza Montessori Pali Freedom je izdelana iz masivnega bukovega lesa. Miza ima 2 funkciji in sicer funkcijo pisalne mize in dodatne police za shranjevanje iger in knjig. Z opcijskim n..

199,90 €

Na izdelek
Pisalna miza Montessori linije FREEDOM Natural
Pisalna miza Montessori linije FREEDOM Natural
Ni na zalogi
Pali​

Pisalna miza Montessori linije FREEDOM Natural

Pisalna miza Montessori linije Pali FREEDOM Natural   Pisalna miza Montessori Pali Freedom je izdelana iz masivnega bukovega lesa. Miza ima 2 funkciji in sicer funkcijo pisalne mize in dodatne police za shranjevanje iger in knjig. Z opcijskim..

199,90 €

Na izdelek
Stol Montessori linije FREEDOM White Ni na zalogi
Pali​

Stol Montessori linije FREEDOM White

Stol Montessori linije Pali FREEDOM White   Stol Montessori linije Pali Freedom je zasnovan da se prilagaja otrokovi rasti, saj z obračanjem stola, lahko dobimo 3 različne višine sedišč. Izdelan je iz bukovega lesa Dimenzije 31 ..

82,80 €

Na izdelek
Pali​

Stol Montessori linije FREEDOM Natural

Stol Montessori linije Pali FREEDOM Natural   Stol Montessori linije Pali Freedom je zasnovan da se prilagaja otrokovi rasti, saj z obračanjem stola, lahko dobimo 3 različne višine sedišč. Izdelan je iz bukovega lesa Dimenzije 3..

82,80 €

Na izdelek
Obroba kitka za posteljo linije FREEDOM
Obroba kitka za posteljo linije FREEDOM
Ni na zalogi
Pali​

Obroba kitka za posteljo linije FREEDOM

Obroba kitka za posteljo linije Pali FREEDOM   Obroba v obliki kitke, ki se jo namesti okoli postelje Pali Freedom in ščiti otroka pred udarci. Ena obroba zadostuje polovici postelje..

75,00 €

Na izdelek
Dekorativne zastavice za linijo  Pali FREEDOM Ni na zalogi
Pali​

Dekorativne zastavice za linijo Pali FREEDOM

Dekorativne zastavice za linijo Pali FREEDOM   Dekorativne zastavice poskrbijo za dekoracijo otroške sobe.  ..

31,00 €

Na izdelek
Pali​

Baldahin za linijo FREEDOM white

Baldahin Pali za linijo FREEDOM white   Baldahin za posteljico Montessori Pali Freedom je narejen iz mehkega bombažnega materiala. Omogoča da se posteljica spremeni v igralno površino - šotor. Dimenzije 160 x 80 x 122h cm  ..

84,50 €

Na izdelek
Prikazujem 1 do 10 od 10 (1 strani)

Otroška soba Montessori

Večinoma se vsi starši sprašujemo, kakšen je čimbolj idealen način vzgoje otroka. To vprašanje še posebej skrbi starše, ki to postajajo prvič. Res je, da se bo v družinskem ali prijateljskem krogu vedno našel nekdo, ki bo trdil, da ima popolno formulo za vzgojo otroka. Obdobje globalizacije seveda naredi svoje.

V kolikor vas ni še nihče povsem prepričal o vaši vzgoji bi morda k vaši odločitvi lahko pripomogel še opis metode Montessori.

otroška soba Montessori

Montessori je skupek dveh besed, ki ste jih verjetno tudi že kje slišali ali prebrali. Program Montessori temelji na zakonitostih pedagogike, ki jo je oblikovala italijanska zdravnica Maria Montessori. Svoje življenje je posvetila otrokom in temelji na naravnemu razvoju otroka.

Metoda Montessori je model učenja namenjen spodbujanju neodvisnosti vašega malčka.

Poučevanje poteka s pomočjo številnih orodij, katera omogočajo svobodo in neodvisnost in s tem omogočajo, da se otroci sami razvijajo v celovitem okolju. Gre za enostavno načelo, da otrok izrazi svoje potrebe v nadzorovanem okolju. S tem dajemo otroku osrednjo vlogo pri njegovem učenju, saj bo nagnjen k spoznavanju stvari, ki nezavedno pritegnejo njegovo pozornost. Malček nas vodi do stvari, ki se jih želi naučiti, saj ga do tam vodi radovednost. Ta radoznalost ga lahko pripelje vse od nekaterih preprostih in nezavestnih stvari, pa vse tja do takih, ki so bolj zapletene in zavestne.

Zato so se poleg metode učenja Montessori razvila tudi pravila opremljanja stanovanja oziroma otroške sobe po metodi Montessori, s katerim otroku pomagamo na poti do samostojnosti že od zgodnjega otroštva. Zakaj? Zato ker imajo majhni otroci potrebo po tem da določene stvari naredijo sami.

Kako opremiti otroško sobo Montessori

Pri urejanju prostora z metodo Montessori se praviloma držimo naslednjih načel

  • Preprostost
  • Minimalizem
  • Dostopnost
  • Varnost

Najpomembnejše je, kako bomo otroku ustrezno opremili prostor, kjer preživi večino časa. Govorimo seveda o otroški sobi. Otroška soba Montessori je soba, v kateri lahko otrok sam uporablja in izkorišča stvari brez stalne prisotnosti in pomoči odrasle osebe. Poglejmo kaj svetujejo strokovnjaki pri opremljanju otroške sobe po metodi Montessori.

Otroško pohištvo Montessori

Postelja:

Postelja po metodi Montessori bi morala biti osrednji kos pohištva v otroški sobi. Postelja mora biti čimbolj preprosta in z dovolj prostora za gibanje. Metoda Montessori zagovarja nizko posteljo maksimalne višine ležišča do 30 cm  Taka postelja je lahko brez ograjice in zato jo otrok, ko se zbudi sam zapusti in vstane. Večina otrok v normalnih posteljicah z ograjo se potem, ko se zbudijo prično jokati, da bi s tem pritegnili pozornost in bi jih starši prišli »rešiti«. Pri metodi Montessori tega joka ni. Otrok se zbudi in poišče starše.

Lahko pa izberete posteljo v obliki hiške. Večina otrok obožuje igranje s hišo, kajti že v podzavesti vedo, da jih hiša ščiti. Da imajo še boljši občutek zaščite se dobijo posebna pregrinjala za Montessori hiške, posteljo hiško pa lahko tudi dodatne okrasite in napolnite s blazinami.

montessori pohištvoOmara:

Pohištvo v otroški sobi naj bo prilagojeno višini otroka. Omara naj bo dovolj nizka, da si bodo oblačila lahko izbirali in oblekli sami. Nekateri namesto omarice uporabljajo samo obešalnik, kjer visijo otrokova oblačila, ki so mu prosto dostopna.

Polica ali regal

Oboje naj bo enostavno, praktično. Regal bodo otroci uporabljali za odlaganje igrač ali knjig. Poiščite otroku igrače in / ali knjige primerne za njegovo starost. Vse omare, police morajo biti zaradi varnosti čvrsto pritrjene na steno.

V kolikor imate v sobi dovolj prostora je priporočljiva za otroka še mizica in stol. Miza predstavlja praktično in udobno igralno površino, ki je otroku vedno na voljo. Robovi naj bodo zaobljeni.

Preproga

Otroci se radi igrajo na tleh. V ta namen lahko izberete preprogo, na kateri bo otrok bolj udobno sedel, ležal in se igral.

Košara za shranjevanje igrač

Primerna je za shranjevanje otroških igrač. Otroci namreč radi sedijo  in raziskujejo predmete v košari.

Stol za učenje

Stol za učenje »Pomagalček« oz. pručka bo vašemu otroku omogočala dostop do vseh površin, ki jih zaradi višine ne more doseči. Stol za učenje je še najbolj primeren in uporaben v kuhinji. Stol za učenje je primeren za uporabo nekje od 2 let dalje.

Enostavna otroška soba je za otroka varnejša in zato ga boste lahko pustili, da sam, seveda pod vašim nadzorom, odkriva svoje sposobnosti in se samostojno razvija na svoji poti odraščanja. Sam se bo naučil uporabljati svoje stvari in se obleči, kar mu bo v veliko pomoč tudi kasneje, ko bodo težave kompleksnejše.

Glavno načelo Montessori temelji na teoriji: Pomagaj mi, da naredim sam.

Enostavno Montessori

Opis lastnosti

Za otroka moramo ustvariti okolje, ki ga z lahkoto uporablja, predalnike, pomanjšane vsakodnevne predmete, majhno posteljo, na kateri ponoči spij, pokrit z atraktivno odejico, ki jo zjutraj sam pospravi. Moramo mu zagotoviti okolje, v katerem lahko živi in se igra; tako bo cel dan aktivno delal s svojimi ročicami in komaj čakal, da se sleče, uleže in zaspi.

To je Montessori!